Így készül: házi szörny

Van nekem egy fogadott lányom, őneki pedig van egy szerelme. Történt, hogy közelgett ennek a fiúnak a születésnapja, ezért Jufimufim megkeresett, hogy varrjunk meglepi szörnyet neki…
Neki is láttunk egy szombat délután, és megszületett a kis nyakigláb rém, akinek ha jól tudom még a mai napig nincs neve, de nagy szeretetben él már az új családjával.

Ha te is szeretnél varrni egy házi szörnyet, leírom hogy kell, te csak szerezd be az alapanyagokat, csináld meg velem és te is dédelgetheted az új családi kedvencedet!

Hozzávalók: (bébi)plüss anyag, (hosszúszárú) zokni, színes filc darabok, gombok, tömő anyag, tű és cérna, fakanál.
Jó ha van varrógép is, de ez nem feltétlenül szükséges.

pr.2016-01-16_001.szorny pr.2016-01-16_002.szorny

A munka megkezdése előtt érdemes nagyjából kitalálni mekkora lesz a szörnyünk és milyen hosszú végtagokat (no meg mennyit) szeretnénk készíteni. Mi csak egyszerűen két kéz és két láb mellett voksoltunk, ezért a zokni hosszabb részéből szabtuk ki a végtagokat úgy, hogy a sarok részeket a könyökökhöz használtuk fel.
Mindegyiket kifordítva varrógéppel összevarrtam, majd visszafordítotottuk és megtömtük őket.
Ezután kéz-láb és egyéb alkatrészek főpróbát tartottunk a már kiszabott testhez:  vágtunk filc szemeket, próba fogat is és megvizsgáltuk az eredményt…

pr.2016-01-16_003.szorny pr.2016-01-16_004.szorny

Mielőtt a lábakat és a karokat (csápokat vagy bárakármit) rögzítenénk, érdemes a pofit kialakítani. Jufi ehhez filc alapot vágott, gombot varrt fel szemnek, majd a filceket felhímezte az anyagra. A szájat egy vastagabb filcből varrtam fel úgy, hogy egyből alárögzítettem a végül kicsit vámpírosra csapott fogacskákat.
A végtagokat folyamatosan próbáltuk a munka közben, hogy tuti minden rendben legyen!

pr.2016-01-16_005.szorny pr.2016-01-16_006.szorny

Na most kell majd figyelni, mert a végtagokat a testbe kell varrni úgy, hogy befelé vannak, hogy majd ha az egész lényt kifordítjuk akkor kifelé álljanak. Ezt majdnem én is elrontottam, szóval ha valaki nem biztos magában, inkább fércelje össze az egészet és próbálja meg, mi lesz belőle, nehogy elszúrja az egészet.

A hosszú karokat és lábikat kicsit kényelmetlen volt nekünk egy ekkora testbe behajtogatni, de végülis megoldottuk.

pr.2016-01-16_007.szorny pr.2016-01-16_008.szorny

Amint kész az arc, jöhet a kezek, lábak, csápok (fülek, haj stb.) bevarrása. Lassan kell haladni, mert a kritikus részeknél elég sok réteg egymásra kerül (kézi varrásnál is figyelni kell). A szörnynek nyitottnak kell maradnia valahol, kb. 4-6 centire szükség lesz, hiszen ezen keresztül fogjuk kifordítani. Én inkább az egész alsó részt nyitva hagytam, úgy fordítottuk ki, tömtük meg a testet és aztán varrtam bele óvatosan a lábakat.

pr.2016-01-16_009.szorny pr.2016-01-16_010.szorny

A mi kis rémünk azonnal életre kelt. Imádtunk első perctől kezdve és Jufi megtanította őt járni is…

Csodás szombat délután volt és végig izgultam a következő hetet én is, egészen addig míg kisbarátunk új gazdijához nem került!
Boldog születésnapot! ♥

Leave a Reply

Your email address will not be published.