Kalendárium tipp: M-es ötlet L-eseknek

Ezév januárjában már írtam arról, hogy gyűrűs kalendárium függő lettem. Az első időszakban egy M-es kalendáriumot használtam, de hamar rájöttem, hogy az bizony nekem szűkös. Karácsonyra kaptam azt a csodaszép A5, azaz L méretű Filofaxot a barátnőmtől, ami azóta is a mindennapjaim része. Hétről hétre szépítgetem, fészkelem, a felmerülő új feladataimnak és életvitelemnek megfelelően hangolom magamra. Zsebecskés tárolót azonban még nem vettem hozzá, csak néhány A5 méretű genotherm tasakot lyukasztottam át és tettem bele például a számláknak, a színező képeslapoknak és a Hello Kaland! manócskáknak.

pinkandred_01_MtoL

A régi, M-es kalendáriumban az alkotós motyóimat tartom és ma amikor rendet raktam benne vettem észre, hogy van ott egy csomó, nem használt tasakom (cd tartó, névjegykártya tartó stb.), amit még a beszerzésekor vettünk. Azt mondták nem jó a lyukasztása miatt az L-es filofaxba, de gondoltam bepróbálom…

pinkandred_02_MtoL

Örömmel tapasztaltam, hogy a lyukak közti távolsággal semmi gond nincs és szintén 2×3 lyuk van az M-es méretben is. Ha az M-es tasakot befűztem az L-es kalendáriumba, akkor annyi volt csak a gond, hogy ha például lent illesztettem be a lyukakba, akkor fent csak kettőbe ért bele és a felső csattnál kicsit meghajlott.

2016-04-24_M_not.fit.02 2016-04-24_M_not.fit.03

Na ez nem volt vállalhatatlan kihívás, több se kellett nekem, gyorsan ollóval levágtam a felső szélét ahol felhajlott és akkor már lent is lecsíptem a sarkát, hogy kinézzen valahogy. Kész is voltam!

pinkandred_04_MtoL pinkandred_05_MtoL

Gyorsan át is szabtam a teljes készletemet, az az egy kis plusz lyuk, ami így “kimaradt” nem zavar (bár tehetnék rá washit). Végre betudok fűzni listát, inspirációs képet vagy idézetet, névjegyet és matricákat, szóval bármit a kalendáriumomba és nem kellett hozzá vennem L-es kiegészítőket borsos áron!

pinkandred_hellokaland_MtoL

Persze szétraktam rögtön a manócskáimat is, külön kis tasakokba kerültek a már készek, a megrajzolandók és a színes alapúak…

Vélemény, hozzászólás?