Papírláz

Kitört rajtam a papírláz! Be kell ismernem, kimondom, új hobbim van. Valahogy minden összeállt egy képpé, az idejét sem tudom mióta tartó papír-rajongásom, a mindenféle apró kincsecskék gyűjtögetése, a fotózás és emlékmegőrzés, a naplózás mind, mind egy irányba vezetett és eljutottam a Scrapbooking-hoz.
Sokaknak sokféle dolgot jelent ez a hobbi és rengeteg ága van, ezért arra gondoltam, kicsit összefoglalom hogyan kerültem ide, hol és merre tartok, valamint hogy egy hozzám hasonló kezdő merre induljon, hiszen annyi lehetőség, közösség és technika van.

 

Hogy kezdődött

Az én bolyongásom azt hiszem a Kreatív Kalendárium tanfolyamon való résztvétellel ért véget. Itt már elindultam egy úton, hála a tanfolyam scrapbook moduljának, ami tökéletesen elég ahhoz, hogy kicsit belekóstoljon az ember az alapvető papír-díszítési technikákba.

Ezután már egy szinttel tovább léptem és úgy indultam el életem nagy nyaralására, hogy útinaplót készítettem közben, méghozzá a megismert új dolgok alkalmazásával. Tapasztalataimat akkor le is írtam, és egyre többet foglalkoztam ezzel a témával, egyelőre csak ismerkedés szintjén. Októberben aztán részt vettem a CAMPfellow-n is, ahol végleg elköteleződtem és fel is bátorodtam. Már nem csak olvastam a blogokat és követtem másokat, elkezdtem magam is alkotni. Kb. nagylevegővel, fejest ugorva. Persze izgultam amikor elmentem ismeretlenül és tapasztalatlanul a táborba és akkor is, amikor a Budapest Scrapklub egyik foglalkozására is ellátogattam, de mégis valahogy el kellett kezdeni, lesz ami lesz alapon. Szerintem csak így lehet, merni, menni, csinálni, tanulni, tanulni és tanulni.

 

Számomra ez a hobbi leginkább az emlékmegőrzésről szól és arról, hogy a képek mellett kicsit átadjam, miért pont az a kép a fontos nekem a “tömegből”, milyen érzelmeket vált ki belőlem, milyen emlékeket őrzök meg vele. Realizáltam, hogy évente több ezer digitális fotót készítek, és bár vannak kedvenceim, nem emelem ki őket albumba vagy más módon, legfeljebb közösségi portálokon megosztok néhányat és van a tárolóhelyen még egy “best of” mappa.
Ennél többet szeretnék: emléket őrizni és hagyni, kicsit lenyomatot rólam (is), az életemről, az aktuális világszemléletemről. Magamnak, a gyerekemnek és a még meg sem született unokáimnak is. Nem mellesleg kikapcsolódni miközben tervezek és alkotok.

Hova nyúljak? Mit csináljak?

Olvass blogokat, tanulj, próbálj vagy ha olyan vagy mint én, és nem csak képeken, videókon szeretnéd látni ki mit és hogyan készít, menj el foglalkozásokra. Rendszeres havi találkozókat szervez például a Budapest Scrapklub minden hónap 2. vasárnap délelőttjén.
Engedd meg, hogy néhány általam látogatott helyet a figyelmedbe ajánljak!

Blogok:

Anett’s Heart * beedeescrap Csipke & papírDekorella blog * Ünnepeld az életed! * Női csizma * Pentart decor * scrapbook * Életünk lapjai * papierjambon * mindennapok szépségei *

Amennyiben tagja vagy korunk egyik legkedveltebb közösségi hálózatának, azaz fent vagy a Facebookon, számos csoporthoz csatlakozhatsz a témában. Szinte minden alkotókör hónapról hónapra kihívásokkal is ösztönzi a tagokat az alkotásra, de simán lehetsz csak személő is.

Facebook csoportok:
Scrapbookosok * Scrapklub Budapest * Scrap(p)elek * Sugallatok (mixed média) *

Nézz körül a magyar webáruházakban!
Szinte mindenki tanítja, segíti is vásárolóit, hiszen maga is alkot, így nem “csupán árulja” termékeit.

Webshopok, ahol én vásárolok és rendszeresen nézelődök, inspirálódok:
Dekorella * Kroky Hobby * Női csizma * Pink & Paper * Pippi * Scrapbolt Scrapbook webáruházScrapfellow Sugallatok *

Remélem tudtam segíteni kicsit abban hogyan és merre indulj. Kérdezz bátran!
A legfontosabb, hogy merj belevágni és alkotni. Csupa jó embert ismertem meg ebben a világban, aminek annyira örülök! ❤️
Bármerre is lépsz, bárhol is jelensz meg, hidd el, ezek az emberek segítőkészek, abszolút támogatják a kezdőket, szívesen válaszolnak a kérdéseidre!
Ha te is érzed a papírlázat, vágj bele, gyere bátran! ❤️

One thought on “Papírláz

Vélemény, hozzászólás?