Rajzolj minden nap – Start

Új kihívásba vetettem bele magam! Egy évig minden nap rajzolok, amit lehet hogy inkább csak firkálgatásnak kéne egyelőre nevezni, de a cél, a fejlődés és a bátorság szerzése ezen a téren, sőt talán saját stílus megtalálása is.
Azt gondolom, ha valamire minden nap szánunk időt – bármilyen keveset is – jobbak, ügyesebbek leszünk benne. És nem kell mindenkinek művésznek lenni ehhez, bárkire igaz!
Így aztán elkezdtem rajzolni 2017. januárjának első napján és teszem ezt idén minden nap.
Hogy ebből mi lesz?!


Karácsonyra megleptem magam Jennifer Orkin Lewis: Draw Every Day Draw Every Way című könyvével. Magyarországon nem kapható, de számos helyről rendelhető. Nektek most a Book Depository-t linkeltem, mert van készleten és postáznak hozzánk is (ami benne van a könyv árában). Hátha kedvet kaptok.

Írok picit a könyvről, mert elég sok oldalt áttúrtam mire kiderítettem kb. mire számítsak vele kapcsolatban. A könyv szerzője 2014-ben ugyanezt a kihívást végigcsinálta. A tapasztalatait összegezve készítette el ezt az albumot, amit inkább munkafüzetnek neveznék, hiszen a legtöbb lapja szinte üres, a te helyed van ott, hogy megtöltsd az alkotásaiddal!
A bevezetőben azt írta, neki sokszor az volt a legnehezebb az éves kihívás során, mit is rajzoljon. Éppen ezért, segítségképpen 12 tematikus fejezetet hozott létre és mindegyikben belül találsz 31 “feladatot”, hogy kitötsenek egy-egy hónapot. Így külön időszak lesz majd a természetre, a városi dolgokra, utazásra, ruhákra, állatokra, utazásra stb. A szekciók nem csak témában, de technikában is változnak, amit nem kell feltétlenül követni, de szerintem valószínűleg érdemes, hátha felfedezünk valamit, amit pont nekünk találtak ki csak nem is tudjuk…

 

Minden fejezet nyitó két oldalán az eszközök felsorolása, inspiráció és egy lépésről lépésre rajz szerepel. Innen pedig oldalakon át tiéd a tér, persze a havi témához kapcsolódó feladatokkal, amikbe nem kell mindenáron belefeszülni. Néhány kedvenc, amit már kiszúrtam: űrkutya, szuperhős a szabadnapján, homokvár, ronda pulcsi, kaktuszok, Taj Mahal, hiperaktív tündér, összezavarodott varázsló…
Ezek némelyikét fogalmam sincs hogyan fogom lerajzolni, de amikor elolvasom a témát, mindig rögtön beugrik valami, tehát tulajdonképpen “csak” azt kéne papírra vetni.
A hónap végén van egy értékelő szekció, ahova leírhatod mit élveztél a legjobban, mi volt a legnehezebb stb. Pont elég, egyszerű és nagyszerű.
A könyv 775 gramm. Érdekes évünk lesz együtt az biztos, mert mindenhová viszem majd, a hosszúhétvégéken, a remélt nyaralásokon és a balatoni hétvégéken is velem kell legyen, hogy minden nap teljesíthessem a küldetést.

Azt nem tudom mi van velem, hogy ennyire rákattantam a kihívásokra. 2016-ban kezdtem a 100 napos projekttel, aminek a kereteiben elkészült a tündérkertem, aztán jött a 2016-os December Daily, azaz December napjai és lám most van egy albumom a tavalyi év utolsó hónapjáról…
Hmm, nem tudom milyen tapasztalásokat hoz majd ez az új kihívás, de izgatottan várom!

Időnként majd bloggolok arról hogy haladok, de ha van kedved követni a dolgot, napi rajzomat az instagram oldalamon megtalálod.

Írj ha te is bevállaltad a napi rajzolást, szívesen követnélek!

Akotni jó! ❤

Leave a Reply

Your email address will not be published.