Kalendárium 2017

2016 őszén az éves tapasztalataimra alapozva megterveztem, milyen is legyen 2017-ben a kalendáriumom.
Most hogy holnap megkezdjük az év 4. hetét, arra gondoltam értékelem, mennyire vált be az új rendszer és megjelenés.

Gyűrűs kalendáriumot használni 2015. novemberében kezdtem el. Hogy miért és hogyan kerültem ebbe a helyzetbe, arról itt írtam már. 2016-ban az életem, a munkám és minden kis projektem helyet kapott a tervezőmben, projektekben és/vagy a heti tervezőben is. A heti oldalakat boldogan díszítettem mindenféle színes washival, matricával és sokféle filcet, jelölőt és gémkapcsot stb. is használtam, szóval tobzódtam. Volt ennek haszna, a kísérleti időszakban kialakultak a rendszereim, átláttam mire van szükségem hétről hétre a naptáramban (és mi kerül a digitális verzióba), hogyan tudom a munkámba illeszteni a rendszert és mire van szükségem heti, havi és éves szinten.

Idénre egy teljesen letisztult, átlátható és díszítésében is egyszerű, egységes kalendáriumot álmodtam magamnak. A legfontosabb beruházás hozzá talán a dátumbélyegző volt, bár írhatnám kézzel is a pontos napot… A tervezőt magam készítettem és nyomtatom hétről-hétre. Szeptember óra kicsit már alakítottam rajta, de a már kinyomtatott lapokat elhasználom és ha elfogynak, átgondolom a tapasztalataimat és igényeimet, utána készítek újat. Egyelőre apróbb, saját rajzokkal, washival díszítek, egy-egy inspirációt felírok, ha “szembejön” és kész. Nagyjából fél órát vesz el a hétvégémből.


A kalendáriumomban jelenleg munka terület minimálisan szerepel, más helyen követem az ehhez kapcsolódó részletes feladatokat, kivéve a fix és fontos utalásokat, mert ezek kivitelezését összekapcsolatam a saját bankügyeim intézésével és egyszerűbb ha egy helyen vannak.

A naptár hátsó részébe nem vettem csinos tasaskokat, egyszerűen A5 méretű genotherm gerincére húztam washi csíkot és úgy lyukasztottam ki őket a megfelelő helyen. Így fillérekből megúsztam az áttetsző tárolókat és még illeszkednek is a naptáramba. Ide a napi intéznivalókat, csekkeket, recepteket stb. teszem és minden este átnézem. Egy régi, átalakított M-es tasakban pedig a firkálmányaim kapnak helyet, amit a díszítésre használok.

Új területként került a naptáramba egy éves “tervező”, amit csak arra használok, hogy minden nap leírok a rublikába egy szót, ami azt a napot leginkább jellemzi. Igazából ez csak kíváncsiság, nincs vele célom, de érdekes lehet mi kerül ide illetve, hogy év végén a leírt szavak mit idéznek majd fel…
Emellett pedig egy havi “tevékenység figyelőt” vezettem be, ahol azokat a tevékenységeket soroltam fel, amikkel terveztem foglalkozni. Ha adott napon ez sikerült is, akkor teszek oda egy pöttyöt.  Így nyomon követhetem, hogy az elvileg célként / vágyként megfogalmazott dolgokat mennyire építettem be a mindennapjaimba. Ilyen dolgok szerepelnek ott, mint : olvasás, edzés, bloggolás, család, 30 perc feletti mozgás stb.

A jelenlegi szisztémát március kezdetéig fogom használni, aztán átgondolom a tapasztalataimat és ha kell újratervezek…

A heti tervezőmet továbbra is letölthetitek _innen_.

Vélemény, hozzászólás?