Rajzolj minden nap – Első hónap

Az év elején nagy fába vágtam a fejszém, bevállaltam hogy idén, egy teljes éven át rajzolok minden nap. Most, hogy ma letelik az első hónap, gondoltam összegzem a tapasztalataimat és élményeimet.

Januárra a Kedvencek témát szemeltem ki magamnak, ami azzal is járt, hogy fekete alapra, fehér, arany és ezüst filcekkel tudtam alkotni. A napi feladatokat egyáltalán nem a könyv által felsorolt sorrendben készítettem el, hanem ahogy éppen kedvem és bátorságom volt. Olykor “benéztem” a címet, ezért átjavítottam vagy kicsit módosítottam rajta.
Mindenképpen odaírtam, hogy mit próbálok lerajzolni, és hogy melyik napon készült. Itt még annyira nem figyeltem a dátumra, mert az év első hónapjában ez adja magát, de mivel a fejezet a könyv közepén van, lehet ezt utólag is felírom, mert már most érződik, hogy különleges naplóvá kezd válni ez az egész…

 

Örülök, hogy az első hónapra a kedvenceket választottam, így most készül rólam egy speciális “állapot felmérés”: megörökítem mi a legkedvesebb ételem, állatom, lábbelim, könyvem, zeném, örökölt tárgyam, emlékem stb. Persze van néhány fura feladat is, pl. mi a legjobb a “hálaadásban”, amit végül nem lecseréltem, hanem utánaolvastam mit és hogyan ünnepelnek ilyenkor, és simán tudtam, hogy a pitét imádnám a legjobban ebben az egészben, de azért lássuk be ehhez az ünnephez nem sok közöm van. Így utólag átgondolva átírhattam volna Karácsonyra.

 

A legnagyobb élményt eddig az okozta, amikor a kedvenc zeneszámomra kellett volna rajzolni. Ezt a kihívást is módosítottam, mert minden nap 15-20 percet szánok erre, általában az esti órákban és valójában olyan, hogy kedvenc zeneszámom nincsen, és ha lenne sem lenne elég nekem erre 3-5 perc. Így kedvenc albumot választottam, olyat amit bármikor meg tudok hallgatni 1992 óta… Mike Oldfield Tubular Bells II-jét!
Nagyjából 5 perc kellett, hogy teljesen elvigyen magával a zene, ne szorongjak azon, mit rajzolok és hogy néz majd ki, csak girbe-gurbázzak, ahogy jól esik, és ahogy a dallam visz. A végére annyira felszabadultam, hogy rám tört az is, vajon milyen lenne színesben alkotni hasonlót, és ki is próbáltam a lányomtól kapott ecoline festékeket… de ez már egy másik történet.

 

Szintén szórakoztató volt a “tökéletes hétvége hozzávalói” feladat, amit kicsit sajátosan oldottam meg, de jelenleg a képességeimmel kb. itt tartok. A hónap vége felé minden esetre eljutottam oda, hogy gond nélkül belevágtam a kedvenc könyvem borítójának illusztrációjába is, amire rémülten néztem január elején…

Februárra még nem tudom mit választok, de biztosan valami színeset, mert kicsit elfáradtam a sok feketeségtől, főleg hogy kint is borongós, kevés napsütéses idő van, és amúgy is este rajzolok.

Összegezve: nagyon örülök, hogy belevágtam a Rajzolj minden nap feladatokba, meg sem éreztem, hogy máris eltelt egy hónap! Nem tehernek érzem a kihívást, hanem alig várom, hogy este leüljek rajzolni, és teljesen kikapcsol – ebben a bő negyedórában nem gondolok semmi másra!

A napi műveimet továbbra is az Instagram oldalamon lehet követni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.