Első nagy scrapbook oldalam története

Arra gondoltam, bár kezdő scrapbook-os vagyok, mégis megmutatom mit alkotok, miként fejlődök az új hobbim területén. Első scrapbook jellegű munkám szerintem a nyáron készült útinaplóm volt, a második pedig a Campfellowban készült Ragyogj album.
Mégis mérföldkőnek tekintem azt, amikor először elmentem Budapest Scrapklub 2016 novemberi extra foglalkozására, melynek címe ez volt i, mint inspiráció. Ezen a klubon készült el életem első 12″ méretű oldala, ami óriási kihívás volt számomra, teljesen idegennek éreztem ezt a hatalmas méretet. A tanfolyamot tartó Juli és Tamara kedves biztatása, a lányok között töltött oldott légkör sokat segített, hogy rászánjam magam és elhiggyem “meg tudom csinálni”. Juli akkor azt mondta, meglátod, imádni fogod ezt a méretet, és most a tizenharmadik ekkora oldal után már azt hiszem, igaza is volt. De ebben akkor erősen kételkedtem!

A klubfoglalkozás témáját nem tisztem leírni, megtalálható a linken, minden esetre érdekes kihívás volt választott magazin oldal megjelenítéséből inspirálódva oldalt készíteni.
Az alábbi képen látható, mit választottam inspirációként és mi lett belőle:

scrapbook oldal inspirációval

Mint mindenki más, én is az általam vitt anyagokból dolgozva oldaottam meg a feladatot. Az időm nagy részét elvitte az alap pecsételése, mert a papírkészletem lapjai túlságosan homogének voltak. Ez a monoton foglalatoskodás meg is nyugtatott egyébként… Maga a fotó a római nászutunkon készült, ezért a papírra olaszul a “minden út Rómába vezet” szöveget pecsételtem fehérrel.
Az oldal szélére a U2 Miss Sarajevo című számának egy részlete került a saját kézírásommal. Ez is olasz szöveg és nagyon szerelmes, angolul így szólna Bono fordításában:
You say that like a river finds its way to the sea/ You will find your way back to me/ You say that will find a way/ But love I’m not a praying man/ And in love I can’t wait any more.”

Az elemek felhelyezése után az oldal még mindig “billent” nekem, ezért a jobb alsó sarkában ellenpontoztam kicsit az apró borítékkal, aminek a készítését az interneten találtam. Benne pedig kihúzható titkos üzenetet rejtettem el…
Így már felkerülhettek a fotó sarkába a számomra oly kedves díszítő elemek: az utazós tag és a fényképezőgépes gémkapocs.

Hát így készült el életem első 12″-os scrapbook oldala 2016. november elején.

felhasznált alapanyagok:

washi tape: Dekorella – fekete kollázs dekortapasz, karcsú fehér pöttyös dekortapasz
pecsét: Pippi – stamp /Roma
papírkészlet: Pippi – frozen forest

Vélemény, hozzászólás?