Always

Ismét mixed média oldalt készítettem, méghozzá a Sugallatok team vázlatkihívására. A fotón sokáig tipródtam, két fekete-fehér kép volt versenyben és végül a szüleim esküvő előtti képét választottam, így is emlékezve rájuk, mert sajnos már mind a kettőjüket elveszítettem az elmúlt években…

Az alap elkészítése sok időt vett igénybe, talán ezzel molyoltam a legtöbbet, mert még igazán nem tudtam mit akarok pontosan, csak elkezdtem “játszani” az anyagokkal. Az alapozás után bátran domborítottam, stencileztem és pecsételtem, folyamatosan finomítva a színeket és a formákat. Az arany-fekete-fehér kombinációval játszottam, mist-ek közül is ezeket választottam a felület finomítására.

A pillangó motívumot annyira megszerettem, hogy amikor már eldöntöttem melyik fotót választom, szerettem volna megjeleníteni lélekszerű, áttetsző formában is. Így barna és fehér pauszból sizzix-szel lepkéket vágtam, domborítottam is őket, és ragasztás után arany festéssel hangsúlyoztam picit a finom motívumokat a szárnyakon.
A pillangók testét gel mediummal rögzítettem, de a többi részt hagytam szabadon elemelkedni a papír felületről.

A szüleim ifjúkori fotója alá díszített tag és a kiemeléshez kartonlap valamint mist-tel színezett, tépett géz került. A barátnőmtől kapott virágokat a kép alsó vonalához halmoztam, a közepekbe apró arany szórógyöngy került, a szirmokat arany festékkel finomítottam.

A végső fázisban, amikor a képet már rögzítettem és a dekor elemeket is elhelyeztem, szürke folyékony üveg cseppeket helyeztem el az oldalon, valamint az apró arany szórógyöngyöket szemenként ragasztgattam a lapra. Egy éjszakát hagytam száradni.

Másnap már csak a fotót gondosan takarva fekete és fehér mist-tel finom fröcskölésekkel fejeztem be a munkámat.

Köszönöm a Sugallatok csapatnak a kihívást és az élményt, neked pedig köszönöm, hogy ellátogattál a blogomra és elolvastad ezt a bejegyzést! ☀️

Leave a Reply

Your email address will not be published.