Kaland az élet

Szeretem a kreatív kihívásokat, sokszor olyan dolgok elkészítésére sarkallnak, amire nem szánnám önként rá magam.
A közelmúltben a Női Csizma Design zárt Facebook csoportjában hirdettek megy egy érdekes technikai kihívást: kis méretű (6″) papírok felhasználásával készítsünk nagy méretű (12) scrapbook oldalt.
Többszörösen is örültem ennek a feladatnak, mert szenvedélyesen gyűjtöm ezeket a kis papírkészleteket, de jellemzőbb hogy nagy méretű oldalakat készítek, és ezeket kevésbé használom hozzájuk, szóval csak egyre több van, “hasztalan” – bár gyakran simogatom és nézegetem őket.

Az elkészült művem ilyen lett:

Ha érdekel, hogyan készült olvass tovább!

Teljes bizalommal kezdtem bele az alkotásba, hiszen a papírkészletek lapjai illeszkednek egymáshoz – bár ezt én nem mindig látom, de mások alkotásain azért ki szokott derülni, hogy többnyire így van – tehát azt gondoltam elég, ha kiválasztok egy nekem tetszőt.

Amy Tangerine Rise & Shine papírkészletét szemeltem ki magamnak az erős, vidám színek miatt. Ekkor még azt gondoltam a lányomról, vagy a saját gyerekességem valamelyik megnyilvánulásáról fog szólni az oldal, nem volt választott fotóm…

A nekem legjobban tetsző, szerintem is összeillő lapokat kiemeltem a készletből, nagy levegőt vettem és 1 inches csíkokra vágtam az összeset! Bevallom ez kicsit fájt a lelkemnek, de a kihívás az kihívás…
Ezután próbarendezést tartottam a lapon, megnéztem körülbelül hogyan is fog kinézni, amit kitaláltam. Így tesztelve a vízszintes elrendezés egyáltalán nem jött be, ezért végül az átlós mellett döntöttem, és a csíkokat kétoldalú ragasztóval egy 12″ méretű fehér alapkartonra rögzítettem. A felesleges részeket levágtam.

Ezután elkezdtem pakolászni a kiegészítőket (női csizmás chipiket, fehér kereteket stb.) az oldalon. Végül ezt a polaroid keretest szemeltem ki magamnak a pitypangokkal, csak annyit módosítottam a végleges verzión, hogy széthúztam a kereteket, mert szerettem volna feliratokat is elhelyezni a képeken, amiket sikerült eddigre kiválasztanom…

Utána már csak összeraktam az oldalt:

A fotókat méretre vágtam és a kéretekbe ragasztottam. A középsőt az oldalra rögzítettem kétoldalú ragasztóval, az alsót és a felsőt pedig 3d ragasztókockákkal. A szöveges és pitypang chipiket magic ragasztóval fixáltam le. A rózsaszín pöttyöket elhelyeztem, ahogy tetszett. Ezután fogtam egy fehér hímzőfonalat és az egyik papíron található X, valamint apró függőleges vonalsor elemeket visszahoztam kicsit az oldal szélein. Végül az oldalra pecsételtem a dátumot (az esküvőnkét, mert ott készültek ezek a képek) és a képet takarva fekete misttel fröcsköltem rá kicsit… A szöveget a legvégén írtam a lapra.
A hátsó oldalra is fel szoktam írni mikor készült ez az oldal és miért, valamint hogy hányadik 12″-os alkotásom (ez volt a 28.).

Köszönöm a kihívást még egyszer, örülök, hogy hatására elkészítettem ezt az emléket.

Alkotni jó!

Felhasznált alapanyagok:

NCsD chipi – Pitypang kicsi
NCsD chipi – Chipboard címek 3-4 mini
Rise & Shine 6″ papírkészlet
Ayeeda gyöngyház mist – fekete
polaroid keretek
kétoldalú ragasztó
3d ragasztókocka, 2mm
magic ragasztó
enamel dots
fehér hímzőfonal, tű
olló

Leave a Reply

Your email address will not be published.